Tips and tricks

Voor de allerbeste resultaten

Voor de allerbeste resultaten

TIP:
Als wij een beeld voor u moeten verschalen, let u dan altijd op de verhouding. Bijvoorbeeld: een 500 x 1000 mm kan geen A0 worden zonder dat er links en/of rechts beeld weg valt. Bestel altijd een formaat welke in verhouding is met uw origineel. Maak desnoods zelf de uitsnede. Rekening houden met verhouding voorkomt vertraging van uw order.

TIP:
Heeft u in uw beeld last van banding (trapsgewijs verloop) en moet dit beslist zuiver zijn? "Verloop" is behoorlijk complexe materie. Op locatie bij het Beeldgebouw kan één van onze medewerkers u laten zien hoe u een perfect verloop kunt maken.

TIP:
Het gebruiken van een gekalibreerde en geprofileerde high-end monitor geeft een realistische weergave van de kleuren. Dit is essentieel bij kleurbeoordeling.

TIP:
Houd er rekening mee dat bij nabewerking, veredeling en direct-op-plaatwerk er rondom 3 mm beeld wegvalt bij aflopende beelden.

TIP:
Hahnemüle Bright White is niet erg geschikt voor grote, donkere vlakken. De prints beschadigen al snel. Bespreek met ons gerust een beter alternatief.