Bart Kasteleyn

Les Feuilles Mortes

Les Feuilles Mortes

Wij produceerden een schitterende expo voor Bart Kasteleyn die te zien is in GrenzBlickAtelier, nèt over grens bij Dinxperlo. De gehele productie is middels high-end inkjet geproduceerd en ‘geplext’ met TruLife glas en voorzien van een schitterende baklijst. Het resultaat is beslist een bezoek waard.

De foto’s van Bart Kasteleyn (www.bartkphotos.com) zijn kleine, in zichzelf besloten werelden van kleuren en fascinerende vormen. Anders dan men wellicht zou denken, zijn zijn foto’s zoals het onderwerp zich spontaan aanbood. Er wordt niets gemanipuleerd, niet in het echt en niet in Photoshop. Er wordt niet geschoven voor een betere compositie en ook niet geflitst.

Bart: “Het zijn spontane representaties van vergankelijkheid. Het blad in zijn volle glorie aan de boom heeft tijdens die één lente en die ene zomer duizenden uren zonlicht gevangen, de boom helpen te overleven via dat wonderbaarlijke proces van fotosynthese. Nu eenmaal losgelaten door de boom, in een reis van slechts enkele seconden is het blad van grote hoogte naar de grond afgedaald. En eenmaal daar aankomen treedt het proces van afbreken op.

Niet alle bladeren die hun bladgroen verloren hebben, zijn flets en vaalbruin. Sommigen gevallen bladeren ontwikkelen een schakering aan nieuwe kleuren, welke in combinatie met de kleur van het water en de schittering van de zon bijna een mooier beeld creëren dan toen het blad ooit eens aan de boom hing, te midden van zijn duizenden evenbeelden. Door het verstrijken van de tijd wordt ook het innerlijk van het blad geopenbaard, met een fijnmazig, bijna mathematisch patroon van de nerven, de ruggengraat met zijn zijtakken, met daartussen een web aan veelhoekige verbindingen”.

Meer informatie over de expositie vindt u op de website van GrenzBlickAtelier.

Bart Kasteleyn im GrenzBlickAtelier

Bart Kasteleyn im GrenzBlickAtelier